28 MAART 2022

De nieuwe

R290-serie

Met het op de markt brengen van de nieuwe superblock R290-serie, breidt Intarcon haar koeltechnische productgamma verder uit en zet ze verder in op het gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Volledig volgens de visie van de organisatie, staat deze nieuwe lijn voor een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier van koelen.

 

De superblock R290 wordt in twaalf verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Voor hoge temperatuurtoepassingen (24 – 62 kW) zijn er vier modellen ontwikkeld welke geschikt zijn voor bijvoorbeeld verwerkingsruimten, gekoelde laaddocks en koelcellen. Voor gemiddelde temperatuurtoepassingen (17 – 45 kW) zijn er eveneens vier modellen uitgebracht en hetzelfde geldt voor lage temperatuurtoepassingen, zoals koel- en vriescellen (koelcapaciteit van 11 – 30 kW).

Service en onderhoud

Deze nieuwe lijn monoblocks zijn specifiek ontworpen voor buitenopstelling/montage omdat ze volledig zijn samengebouwd uit gegalvaniseerd staal wat is voorzien van een thermo hardende polyester coating. De gebruikte hermetische compressoren zijn van het Italiaanse merk Frascold, waardoor de eindgebruiker gegarandeerd is van betrouwbare en robuuste compressoren.

 

De behuizingen zijn verder voorzien een geluidsisolatie en bieden, dankzij de scharnierende panelen, eenvoudig toegang voor service en onderhoud.

Voordelen van R290

Ondanks de nog redelijk geringe toepassing van R290 op de Nederlandse koelmarkt, biedt dit natuurlijke koudemiddel verschillende voordelen ten opzichte van andere koudemiddelen.

 

Het gebruik van R290 is energiezuinig, dankzij de thermodynamische eigenschappen van het product. Tevens is het breed toepasbaar en leent het koudemiddel zich goed voor industriële en commerciële koelsystemen en -apparatuur. Het is compatible met andere componenten, duurzaam en milieuvriendelijk.

Juiste vul-limiet

Deze nieuwe R290-serie bevat een lage hoeveelheid ontvlambaar koudemiddel (veiligheidsklasse A3). Conform de Europese norm EN378, is deze nieuwe R290-serie geschikt voor industriële en commerciële toepassingen met beperkte toegang. Hierbij dient wel de vullimiet van 8 gr R290/m3 ruimte in oogschouw te worden gehouden. Mocht dit niet voldoende koelcapaciteit bieden, dan kunnen er meerdere units worden geïnstalleerd om zo de juiste koelcapaciteit te verkrijgen.

 

Voorbeeld: Een werkruimte van 10m x 15m x 4,5m (totale inhoud 675 m3) met een gevraagde koelcapaciteit van 24 kW, laat een maximale vulling per unit toe van 5 kilogram.

Meer weten?

Wil je meer weten over de toepassing van R290 en welke voordelen het biedt voor koeltechnische projecten? Neem dan contact op met Ad van Geel (Projectleider Intarcon bij Keyter Intarcon Nederland B.V.) of bel 0321-769054.

Deel dit nieuws

             

Lees ook

deze nieuwsberichten